Jutros na Sokocu LEDENIH -12 stepeni: Evo kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana

Radiosarajevo.ba
Jutros na Sokocu LEDENIH -12 stepeni: Evo kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Sarajevo danas

Jutros u Bosni po kotlinama i uz riječne tokve ima magle i niske naoblake, a u ostatku zemlje preovladava vedro.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Sokolac -12; Drvar -9; Banja Luka, Bugojno, Sanski Most -7; Zenica -6; Bihać, Prijedor, Tuzla -5; Bjelašnica, Ivan Sedlo, Sarajevo, Srebrenica -4; Livno, Široki Brijeg -3; Bijeljina, Doboj, Gradačac -2; Grude, Stolac 0; Zvornik 1; Trebinje 2; Mostar 3; Neum 6 stepeni.

Danas će u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove preovladavati magla i niska naoblaka, a u ostalim područjima pretežno vedro. Vjetar u Bosni slab do umjeren istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Dnevna temperatura od 2 do 8, na jugu od 10 do 14 stepeni.

U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura oko 4 stepena.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA je relativno povoljna. Opšta slika će, uz više sunca, biti ljepša u Hercegovini i na jugozapadu zemlje. U većem dijelu Bosne, magloviti i prohladni prijepodnevni sati, što bi moglo uzrokovati probleme hroničnim bolesnicima, u ostatku dana malo toplije i ugodnije. Jače zagađenje zraka također će stvarati poteškoće osjetljivim osobama, posebno rizičnim grupama poput starijih i djece, stoga je poželjno reducirati aktivnosti.

Objavljena je prognoza i za naredna četiri dana:

U utorak 13.01.2020., u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku naše zemlje, uglavnom, sunčano. U jutarnjim satima i dio prijepodneva u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove može biti magle. Vjetar slab, veći dio dana jugozapadni. Jutarnja temperatura od -3 do 2, na jugu od 3 do 7, a dnevna od 4 do 10, na jugu od 9 do 13 ° C.

U srijedu 14.01.2020., u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskom naoblakom.U ostatku zemlje pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 3 do 7, a dnevna od 5 do 10, na jugu od 9 do 14 °C.

U četvrtak 15.01.2020., u Hercegovini i na zapadu Bosne pretežno sunčano. U ostatku Bosne, uglavnom, oblačno i maglovito. Jutarnja temperatura od -2 do 3, na jugu od 3 do 7, a dnevna od 3 do 9, na jugu od 8 do 13 °C.

U petak 16.01.2020., u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. U ostatku zemlje pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 2 do 7, a dnevna od 2 do 8, na jugu od 8 do 12 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije