Jutros na Bjelašnici minus 4: Evo i kakvo će nam vrijeme biti do subote

Radiosarajevo.ba
Jutros na Bjelašnici minus 4: Evo i kakvo će nam vrijeme biti do subote
Foto: AA / Jesen na Bjelašnici

Jutros je po kotlima Bosne i uz riječne tokove maglovito i sa niskim oblacima, a u ostatku naše zemlje sunčano.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica -4; Drvar 2; Grude, Ivan Sedlo 3; Livno, Sanski Most, Tuzla 4; Gradačac, Jajce, Široki Brijeg 5; Bugojno, Sarajevo 6; Bihać, Brčko, Zenica 7; Stolac 11; Mostar 13; Neum 14.

Bioprognoza: Povoljne biometeorološke prilike, duži sunčani intervali i postepeni rast temperatura, pozitivno će djelovati na opštu sliku. Manje poteškoće su moguće u jutarnjim satima, pretežno zbog prohladnog vremena, povećane naoblake i mjestimične pojave magle. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata, trebale bi se umanjiti sa odmicanjem dana. 

Danas će u većem dijelu naše zemlje preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni po kotlinama i uz riječe tokove prije podne sa maglom i niskim oblacima. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni, a krajem dana u skretanju na južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 13 do 19, na jugu do 23 °C. U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura oko 16 °C.

U srijedu pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama Bosne u jutarnjim satima sa maglom. U Hercegovini tokom poslijepodneva postepen porast naoblake, što krajem dana ili u večernjim satima lokalno može usloviti slabu kišu. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Jutarnja temperatura od 4 do 10, u Hercegovini i Krajini od 9 do 14, a dnevna od 19 do 25 °C.

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Prije podne padavine uglavnom u Hercegovini i Krajini, a poslije podne u većini područja. Padavine uglavnom kratkotrajne i slabe. Jutarnja temperatura od 9 do 14, na jugu od 13 do 17, a dnevna od 14 do 20, na jugu do 24 °C.

U petak jutro i dio prijepodneva u centralnim i istočnim područjima Bosne pretežno oblačno i maglovito, uz postepeno razvedravanje tokom dana. U ostalim područjima pretežno sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu od 11 do 16, a dnevna od 16 do 22, na jugu od 21 do 26 °C.

U subotu pretežno sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Jutarnja temperatura od 7 do 13, na jugu od 12 do 16, a dnevna od 20 do 26 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije