Jutros na Bjelašnici -7, u Neumu 12 stepeni: Kakvo će vrijeme biti narednih dana

Radiosarajevo.ba
Jutros na Bjelašnici -7, u Neumu 12 stepeni: Kakvo će vrijeme biti narednih dana
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Patrola Radiosarajevo.ba u Vilsonovom šetalištu

Jutros je u većem dijelu Bosne pretežno oblačno. Po kotlinama ima i magle. Pretežno sunčano je na sjeveru Bosne. U Hercegovini je sunčano uz malu oblačnost.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -7; Drvar, Ivan Sedlo i Livno 0; Jajce 1; Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Bugojno, Tuzla i Zvornik 2; Brčko, Doboj i Sarajevo 3; Gradačac, Prijedor, Sanski Most i Zenica 4; Široki Brijeg 6; Grude i Stolac 8; Trebinje 10; Mostar 11; Neum 12°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 957hPa, za 15Pa je veći od normalnog i ne mijenja se.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike će biti ugodnije u odnosu na protekli period. Dodatna stabilizacija, uz više sunca i umjereni porast temperatura, povoljno će djelovati na većinu populacije. Jutro i veče prohladni, stoga je u ovim periodima preporučljivo biti oprezniji i posvetiti nešto više pažnje odijevanju. Na jugu će opšta slika biti neznatno lošija u prvom dijelu dana. 

Danas u Bosni postepeno smanjenje oblačnosti. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje od 16 do 20°C. U Sarajevu prije podne pretežno oblačno. Sunčanije u drugoj polovini dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 10°C.

U petak sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istočne Bosne sa maglom ili niskim oblacima. Jutarnje temperature od -2 do 4, na jugu od 4 do 9, a dnevne od 13 do 19, na jugu do 21 °C.

U subotu sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istočne Bosne sa maglom. Jutarnje temperature od 0 do 6, na jugu od 6 do 11, a dnevne od 15 do 22 °C.

U nedjelju sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istočne Bosne sa maglom. Jutarnje temperature od 2 do 8, na jugu od 8 do 12, a dnevne od 16 do 23 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije