Jutros na Bjelašnici -6: Kakvo će vrijeme biti tokom vikenda

Radiosarajevo.ba
Jutros na Bjelašnici -6: Kakvo će vrijeme biti tokom vikenda
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Jutros je u većem djelu naše zemlje bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti i sunčanije bilo je u sjevernim područjima.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica -6 stepeni, Sokolac -4, Goražde -2, Bugojno, Ivan Sedlo i Kupres -1, Doboj, Drvar, Jajce, Livno, Sanski Most, Sarajevo, Srebrenica i Zenica 1, Bihać i Prijedor 2, Banja Luka, Bijeljina i Zvornik 3, Gradačac 5, Stolac 6, Mostar i Trebinje 8, Neum 10 stepeni.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 944 milibara, za 2 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama u Bosni prije podne sa maglom ili niskim oblacima. U noći na petak očekuje se kiša na jugu zemlje. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 13 i 18 stepeni. U Sarajevu prije podne pretežno oblačno. Od sredine postupno smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka oko 13 stepeni.

Petak: Oblačno vrijeme sa kišom u većem dijelu zemlje. Intenzivnije padavine očekuju su u južnim i jugozapadnim djelovima. U sjevernim područjima pretežno oblačno i bez padavina. Poslije podne prestanak padavina i smanjenje oblačnosti sa zapada i juga prema istočnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje od 8 do 12, a najviša dnevna temperatura zraka između 9 i 15 stepeni.

Subota: U Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Više oblačnosti u jutarnjim satima u istočnim područjima Bosne. Po kotlinama u Bosni prije podne magla ili niska oblačnost. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka između -2 i 3, na jugu zemlje od 5 do 9, a najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 16, na jugu zemlje od 17 do 20 stepeni.

Nedjelja: U Bosni i Hercegovini prije podne naoblačenje sa zapada koje će proširiti prema istoku i u drugoj polovini dana uvjetovat kišu. Po kotlinama u Bosni moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između -2 i 3, na jugu zemlje od 5 do 9, a najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 17, na jugu zemlje od 17 do 21 stepen, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije