Jutros na Bjelašnici 5 stepeni: Objavljena prognoza do subote

Radiosarajevo.ba
Jutros na Bjelašnici 5 stepeni: Objavljena prognoza do subote
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Baščaršija

Jutros je pretežno oblačno na jugu i istoku Hercegovine. U ostatku zemlje je mala do umjerena naoblaka. U Bosni po kotlinama ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 5; Ivan Sedlo 12; Sokolac 13; Sanski Most, Sarajevo i Srebrenica 14; Banja Luka, Bihać, Bugojno, Prijedor, Tuzla, Zenica i Zvornik 15; Doboj 16; Bijeljina i Livno 18; Brčko 19; Gradačac i Grude 20; Trebinje 21; Široki Brijeg 22; Neum 23; Mostar i Stolac 24°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 940hPa, za 3hPa je manji od normale i ne mijenja se.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike su povoljne. Većina populacije biće boljeg raspoloženja, a osobe osjetljive na promjene neće imati jačih tegoba. Nakon svježije noći i jutra, izraženije u unutrašnjosti zemlje, sa odmicanjem dana će otopliti i biće ugodnije. 

Danas će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Prolazno više oblačnosti na jugu i istoku Hercegovine. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 27°C, na jugu do 30°C. U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura oko 24°C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje i do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29°C, na jugu do 31°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini veći dio dana će preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim i večernjim satima satima lokalni pljuskovi i grmljavina su mogući u većem dijelu zemlje, osim na jugu. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C, na jugu zemlje do 32°C.

U petak u Bosni i Hercegovini sunčanije prije podne. U drugoj polovini dana lokalni pljuskovi i grmljavina su mogući širom zemlje, osim na jugu. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 29°C, na jugu do 32°C.

U subotu u Bosni većinom umjerena naoblaka, ujutro prolazno i pretežno oblačno. Lokalno može pasti malo kiše. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab promijenjivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 29°C, na jugu do 32°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije