Jutros kiša u cijeloj BiH: Objavljena prognoza za vikend i narednu sedmicu

Radiosarajevo.ba
Jutros kiša u cijeloj BiH: Objavljena prognoza za vikend i narednu sedmicu
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu

Jutros je u većem dijelu zemlje pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. Djelomično vedro je na području Krajine.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati: Bjelašnica 1; Drvar 6; Bihać 7; Ivan Sedlo, Livno, Sanski Most i Sokolac 8; Banja Luka i Bugojno 9; Jajce, Sarajevo i Tuzla 10; Gradačac i Zenica 11; Doboj, Grude, Trebinje i Zvornik 12; Mostar, Široki Brijeg i Stolac 13; Neum 16°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 933hPa, za 11hPa je ispod normale i raste.

Danas u većem dijelu zemlje prije podne pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti. Petežno oblačno veći dio dana bi se zadržalo u Hercegovini i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima može padati slaba kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 15 stepeni.

Pogledajte kakvo je jutro u Sarajevu:

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Slično kao u proteklom periodu, uz lošije biometeorološke prilike, tegobe kod osjetljivih osoba povremeno će biti jače izražene. Temperature zraka, mada nadprosječne, neće oscilirati u velikom rasponu, što će, uz kratkotrajne sunčane intervale, ipak povoljno djelovati na opštu sliku. Pri tome su moguće meteoropatske reakcije poput glavobolje, lošijeg raspoloženja, reumatskih bolova, nesanice. Hronični bolesnici ne bi trebali pretjerivati sa aktivnostima.

Objavljena je prognoza i za naredna četiri dana: 

U petak, 8.11.2019., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne u Bosni se očekuje dosta magle i niske naoblake. Slaba kiša je moguća u večernjim satima na području Hercegovine, Krajine i jugozapada Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Tokom noći na subotu će biti i jakih udara juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17°C.

U subotu, 9.11.2019., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Više padavina u Hercegovini. U Bosni povremeno slaba kiša. Više kiše u Bosni se očekuje u noći na nedjelju. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17°C.

U nedjelju, 10.11.2019., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Kiša uglavnom prije podne. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti i prestanak padavina. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 15°C.

U ponedjeljak, 11.11.2019., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno. Prije podne u Bosni se očekuje dosta magle i niske naoblake. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C, najavljeno je u prognozi Federalnog hidromeoerološkog zavoda.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije