Jutros frekventno na većini putnih pravaca u BiH: Gužve ka jugu zemlje

Radiosarajevo.ba
Jutros frekventno na većini putnih pravaca u BiH: Gužve ka jugu zemlje
Foto: Screenshot / Radovi na izgradnji magistralne ceste Stolac - Neum

Dani su vikenda, pa je jutros frekventno na većini putnih pravaca u BIH. Posebno izdvajamo puteve koji vode ka jugu zemlje. 

Zbog visokih dnevnih temperatura, apeliramo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ukoliko se ipak putuje tokom dana, da se prave češće pauze. 

Prije napuštanja vozila ugasite rashladne uređaje, kako bi se organizam na vrijeme navikao na vanjsku temperaturu vazduha.

Na mostu preko rijeke Plive u Jajcu (M-5), u toku su sanacioni radovi, zbog čega je saobraćaj obustavljen. Za vozila do 7 tona alternativni pravac je Jajce-Jezero, a za vozila preko 7 tona Crna Rijeka-Mrkonjić Grad.

Sanacioni radovi izvode se u tunelu Vranduk II (M-17 Zenica-Nemila), pa se saobraća naizmjenično, jednom trakom.

U toku su radovi na rekonstrukciji raskrsnice na magistralnom putu M-5 na ulazu u Vitez, zbog čega je usporeno saobraćanje.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima. Izdvajamo magistralne puteve: Jošanica-Stup, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Bradina-Podorašac, Cazin-Srbljani, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i radovi u Ključu i Mostaru.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BIH na graničnim prijelazima: Izačić, Prisika i Hum. Tokom dana na većini graničnih prijelaza očekujemo pojačanu frekvenciju vozila, pa savjetujemo vozače da se na vrijeme raspitaju o stanju na putevima i graničnim prijelazima.

 Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije