Jutarnja temperatura u Neumu 23 stepena: Pogledajte gdje i kada počinju pljuskovi

Radiosarajevo.ba
Jutarnja temperatura u Neumu 23 stepena: Pogledajte gdje i kada počinju pljuskovi
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Jutros je u većini Bosne i Hercegovine sunčano. Temperature zraka izmejrene jutros u pet sati iznosile su od 23 stepena celzijusa u Neumu do 11 na Bjelašnici.

Temperature zraka u 5 sati (°C): Bjelašnica  i Gacko 11, Grude 14, Sarajevo 15, Banja Luka 18, Brčko 19, Mostar 20, Neum 23.

Tokom dana se u skoro svim dijelovim zemlje očekuje sunčano vrijeme. Poslije podne u Bosni i na sjeveru Hercegovine umjeren porast naoblake može usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu.

Vjetar slab do umjeren u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeveroistočni.

U petak sunčano. Poslije podne ili krajem dana ponegdje u Bosni su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu do 23, a dnevne od 26 do 33 °C.

U subotu sunčano uz postepeno naoblačenje tokom dana. Poslije podne i u večernjim satima se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina. U sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne je moguće jače grmljavinsko nevrijeme, praćeno jakim udarima vjetra, intenzivnijim padavinam i gradom. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu do 23, a dnevne od 27 do 33 °C.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu do 23, a dnevne od 26 do 32 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije