Ismir Jusko: Projekt izgradnje brze ceste Sarajevo – Beograd se nastavlja

AA
Ismir Jusko: Projekt izgradnje brze ceste Sarajevo – Beograd se nastavlja
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ismir Jusko

Ministarstvo komunikacija i prometa formiralo je radnu grupu koja će započeti inicijalne razgovore sa kolegama iz Srbije o lokaciji mosta koji će spajati BiH i Srbiju na dijelu brze ceste Sarajevo – Beograd, rečeno je tokom susreta ministra komunikacija i prometa BiH Ismira Juske i ambasadora Republike Turske u BiH Halduna Koca. 

Ismir Jusko: Autoput Sarajevo - Beograd povećat će robnu razmjenu

Jusko je informirao ambasadora Koca da će u skorije vrijeme, u ovaj projekat biti uključeni i predstavnici drugih institucija.

Jusko i ambasador Koc su zajednički konstatirali da projekat izgradnje brze ceste Sarajevo – Beograd nije ugrožen, te da će i dalje nastaviti sastanke i saradnju na tom projektu, kao i njegovoj realizaciji u punom kapacitetu i dinamici započetoj prije deset mjeseci.

 Put Sarajevo – Beograd: Kroz BiH treba napraviti 133 mosta i 53 tunela!

U narednom periodu bit će organizirani sastanci sa ministricom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije Zoranom Mihajlović i turskim ministrom prometa, pomorstva i komunikacija Mehmetom Cahitom Turhanom na kojim će se razgovarati o tom projektu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije