Jukić: Nezirović je zaposlio svoju kćerku na Kantonalni sud, a ima i dugovanja

Radiosarajevo.ba
Jukić: Nezirović je zaposlio svoju kćerku na Kantonalni sud, a ima i dugovanja
Foto: Radiosarajevo.ba / Ružica Jukić

Nakon što je na sjednici Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTV) završena rasprava o zajedničkom pismu OSCE-a, Delegacije EU i Ambasade SAD u BiH, potpredsjednica VSTV-a Ružica Jukić ponovo je reagirala na poziv kolege Gorana Nezirovića koji je na početku sjednice pozvao da kompletno Vijeće podnese ostavke.

„Ja nemam razloga podnositi ostavku. Kolega Nezirović ima. Govori se o nepotizmu, a Nezirović je zaposlio svoju kćerku bez konkursa na Kantonalni sud, ima i dugovanja za komunalne usluge oko 14.000 KM, ne mogu se tačno sjetiti koji dug. To je po meni razlog za ostavku. Ja odlazim iz Vijeća, u zadnjoj godini sam mandata i ničim nisam obogaćena iz Vijeća“, kazala je Jukić.

Dodala je da naprotiv dobila je samo neke neosnovane napade.

„Ja da sam bilo čime doprinijela rušenju ugleda Vijeća, ja bih sama podnijela ostavku, mene ne treba pozivati kolega Nezirović na ostavku, pogotovo što zna da je ovo orkestrirano tražiti kolektivnu ostavku da bi se riješili pojedinih članova Vijeća koji smetaju“, oštro je poručila Jukić.

Ipak, ona nije željela novinarima reći ko orkestrira napade na VSTV, već je poručila „da malo istraže“.

U izjavi novinarima osvrnula se i na današnje konstatacije kolegice Monike Mijić koja tvrdi da je zajedničko saopćenje četiri člana Vijeća dovelo do nacionalne podijeljenosti u VSTV-u.

„Ako je četiri člana Vijeća bošnjačke nacionalnsoti tražilo da donese saopćenje, i opet su tražili od petog člana da im se pridruži, koji je također Bošnjak, a ne od drugih koji su Srbi i Hrvati, jasno je bilo da se radilo o krugu jedne nacionalnsoti. To ne doprinosi radu VSTV-a, niti drugih institucija koje su povezane, jer ako pada VSTV, padaju i sve druge institucije“, kazala je Jukić.

Nada se, kaže, da će ona i njene kolege izaći iz ovoga svega i da se neće dešavati stvari koje ne idu u prilog zajedništvu.

„Svako saopćenje koje ja dam, problematizira se i ko ga problematizira - Goran Nezirović. Druga stvar, je li kolegi Slavi Lakiću bitno da ode na koktel u Ambasadu ili je bitnije ovo što sam ja rekla da se utječe na rad pravosudnih institucija i na postupke“, zapitala se Jukić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije