Još jedan vreo dan je pred nama: Meteorolozi najavili i promjenu vremena

Radiosarajevo.ba
Još jedan vreo dan je pred nama: Meteorolozi najavili i promjenu vremena
Foto: Dženan Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Toplotni val zahvatio je i Sarajevo
Jutros je u Krajini pretežno oblačno, a u ostatku zemlje pretežno vedro vrijeme.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 13; Bugojno 15; Ivan Sedlo 16; Livno, Sarajevo, Zenica 18; Sanski Most, Tuzla 19; Bihać, Brčko 23; Gradačac, Mostar 24.

Bioprognoza: Jutarnji sati će biti ugodniji, a poslije podne, usljed sparnog vremena kod osjetljivih osoba će doći do izraženijih tegoba, stoga je preporučljivo umanjiti aktivnosti. Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od vrućine i UV zračenja.

Danas će u Krajini preovladavati pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku naše zemlje pretežno sunčano. Prije podne kiša i pljuskovi su mogući u Krajini. Poslije podne i u večernjim satima porast naoblake u većem dijelu Bosne može usloviti pljuskove i grmljavinu. Intenzivnije padavine na sjeveru i sjeverozapadu Bosne. Ponegdje na sjeveru i sjeveroistoku Hercegovine, krajem dana ili u večernjim satima, je moguć lokalni pljusak. Vjetar slab do umjeren u Bosni zapadni i sjeverozapadni, a u Hercegovini, veći dio dana, jugozapadni. Dnevne temperature od 28 do 34, na jugu do 36 °C. U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom poslijepodneva postoji manja vjerovatnoća za lokalni pljusak. Dnevna temperatura oko 30 °C.

U srijedu u Bosni veći dio dana pretežno oblačno vrijeme U jutarnjim satima i dio prijepodneva sa kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Poslije podne i u večernjim satima u centralnim, istočnim i jugozapadnim područjima Bosne sa pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini prije podne sunčano uz umjerenu oblačnost. Poslije podne naoblačenje što prema kraju dana može usloviti lokalne pljuskove. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 20 do 24, a dnevne od 23 do 29, na jugu od 30 do 34 °C.

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, uglavnom u drugom dijelu dana. Padavine se očekuju u centralnim, istočnim, sjeveroistočnim i jugozapadnim područjima Bosne, kao i na sjeveru i sjeveroistoku Hercegovine. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 26 do 31, na jugu od 30 do 35 °C.

U petak pretežno sunčano. Poslije podne umjeren porast naoblake u centralnim, zapadnim i istočnim područjima Bosne može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 19 do 24, a dnevne od 28 do 33, na jugu do 35 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije