Jeste li spremni za ovo? Stigla je prognoza za vikend

Radiosarajevo.ba
Jeste li spremni za ovo? Stigla je prognoza za vikend
Foto: Dženan Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Od sunca do kiše

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti i sunčanije bilo je na jugu i istoku zemlje. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 8 sati: Sokolac 8, Bjelašnica 9, Livno 10, Drvar 11, Bugojno, Jajce, Prijedor i Sanski Most 12, Banja Luka, Ivan Sedlo, Tuzla i Zenica 13, Bijeljina, Brčko, Doboj, Gradačac, Sarajevo, Stolac i Zvornik 14, Bihać, Grude i Široki Brijeg 15, Trebinje 19, Neum 20, Mostar 21 stepen. 

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana lokalno će padati slabija kiša ili kratkotrajni pljusak. Tokom dana, na jugu postupno smanjenje oblačnosti i sunčanije. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 26, na jugu zemlje do 29 stepena.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, mjestimično može pasti i malo kiše ili kratkotrajni pljusak. Najviša dnevna temperatura oko 24 stepena.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Tokom prijepodneva će biti ugodnije, mada uz povećanu naoblaku, dok bi u drugom dijelu dana, usljed mjestimično sparnog vremena, osjetljive osobe trebale biti opreznije i ne pretjerivati sa aktivnostima. Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje, nervoze, malaksalosti. Poslijepodnevni, kratkotrajni pljuskovi, također bi mogli povremeno kvariti opštu sliku. Poželjno je slojevito se odjenuti.

Objavljena je prognoza i za naredna tri dana:

12. 09. - četvrtak - u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Slabi lokalni pljuskovi su mogući na sjeveru i istoku Hercegovine, zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje i do 20, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 26, na jugu i sjeveroistoku zemlje do 30 stepeni.

13. 09. - petak - u Bosni prije podne dosta magle i niskih oblaka. Sunčanije u drugoj polovini dana. U Hercegovini sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 14, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25, na jugu i sjeveroistoku zemlje do 30 stepeni.

14. 09. - subota - u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 22 i 28, na jugu i sjeveroistoku zemlje do 31 stepen, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije