"Jasno je šta kriju Džaferović, Komšić i Dodik"

Radiosarajevo.ba
"Jasno je šta kriju Džaferović, Komšić i Dodik"

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Šefik Džaferović i Željko Komšić, u dogovoru s Miloradom Dodikom, ćute o tome šta se nalazi u Programu reformi Bosne i Hercegovine i ćutaće sve dok se za predsjedavajućeg Vijeće ministara BiH i formalno ne imenuje Zoran Tegeltija.

Rekao je ovo poslanik u Narodnoj skupštini RS-a u Klubu poslanika SDS Nebojša Vukanović.

"Jasno je šta se krije. Oni će dokument poslati u Brisel i objaviti tek kada se formira Vijeće ministara BiH. To su priče kao u krimi serijama", rekao je Vukanović.

Narodni poslanik dodaje da bi jedan takav dokument trebao biti javan, “kako bismo svi mogli da znamo šta naš čeka i kakve reforme ćemo morati da sprovedemo u raznim oblastima”.

"Međutim, jasno je da je taj Program reformi BiH samo jedna vrsta ANP i da je Dodik, samo pet dana nako što je govorio da nikad neće prihvatiti ANP, pa ni modifikovan, poniženo kapitulirao pred strancima i pred Bakirom i Komšićem", rekao je on.

Naglašava da je nevjerovatno da se jedan takav dokument potpiše mimo znanja institucija u RS-u i da nije dostupan ministrima u Vijeću ministara, pa čak ni Radmanoviću ni Špiriću.

"Nije to nabavka nekog tajnog oružja ili nuklearne bombe, pa da bude vojna tajna. Jasno je da će se znati da je Dodik kapitulirao kada se objavi taj dokument. Međutim, on je spreman da i to pregrmi, jer mu je ključno da Tegeltija zasjedne u fotelju predsjedavajućeg Vijeća ministara", objasnio je on.

Vukanović podsjeća da je mjesecima govorio da će se Dodik, kojeg ne nazvao 'mandžurijskim kandidatom', nakon „busanja u prsa“ prihvatiti da se u Brisel pošalje ANP, koji će se zvati NPA, javlja Srpskainfo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije