Jak vjetar čupao stabla u Sarajevu, na snazi narandžasti meteoalarm

Radiosarajevo.ba
Jak vjetar čupao stabla u Sarajevu, na snazi narandžasti meteoalarm
Baš kako su to i najavili meteorolozi, jak vjetar tokom dana u većem dijelu Bosne i Hercegovine donio je jako nevrijeme, te je snažna kiša s ledom, uz grmljavinu, zahvatila šire područje Zenice.

Zbog jake kiše pojedine saobraćajnice u Zenici bile su poplavljene, a u naselju Mokušnice došlo je i do obrušavanja fasade s obližnjih solitera. Čak je vjetar oborio jedno stablo na parkirani automobil, čime je načinjena velika materijalna šteta, prenosi Zenit.

Situacija nije bolja ni u drugim dijelovima zemlje, gdje također jak vjetar uzrokuje brojne probleme, pa se građani pozivaju na oprez.

I u glavnom gradu vjetar, koji prijeti da će donijeti nevrijeme, pravi brojne probleme, a u pojedinim dijelovima grada pričinjena je i materijalna šteta kada je vjetar počeo čupati drveće i grane.

Podsjećamo, danas je u većem dijelu BiH na snazi narandžasti meteoalarm, zbog potencijalno opasnog vremena, te se građani pozivaju da zaštite svoju imovinu i živote onako kako to najbolje znaju.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije