Izvještaj o smrti Davida Dragičevića na 300 strana: Propusti policije i tužilaštva

Radiosarajevo.ba
Izvještaj o smrti Davida Dragičevića na 300 strana: Propusti policije i tužilaštva

Tokom istrage oko nestanka i pronalaska tijela Davida Dragičevića Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske i banjalučko tužilaštvo počinili su niz propusta, jedan je od zaključaka Anketnog odbora Narodne skupštine, piše Srpskainfo.

Pred članovima Anketnog odbora naći će se dokument u kojem će, između ostalog, biti ukazano na različite izjave vrha policije i tužilaštva oko nekih od najbitnijih stvari u istrazi o smrti mladića Davida Dragičevića.

Članovi Anketnog odbora Narodne skupštine RS danas će razmatrati izvještaj koji su trebalo da sačine u vezi sa svim relevantnim činjenicama slučaja stradanja mladića, a obećali su da će javnost biti upoznata sa svim detaljima.

Taj izvještaj, uz određene zaključke, bit će proslijeđen na usvajanje Narodnoj skupštini RS. Znajući da je ovaj odbor sastavljen od četiri člana opozicije i jednog iz vlasti, svi zakučci koje dostavi predsjednik odbora Branislav Borenović najvjerovatnije će biti usvojeni omjerom 4 prema 1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije