Slučaj Dragičević: Izvještaj Anketnog odbora na sjednici Narodne skupštine RS-a

Anadolija
Slučaj Dragičević: Izvještaj Anketnog odbora na sjednici Narodne skupštine RS-a
Foto: Mondo.ba / Fotografija Davida Dragičevića
Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske danas je utvrdio prijedlog dnevnog reda 25. redovne sjednice koja bi trebalo da počne u utorak, 19. juna, u 10 sati.

Na predloženom dnevnom redu nalazi se 29 tačaka među kojima i izvještaj Anketnog odbora formiranog s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica vezanih za slučaj stradanja Davida Dragičevića.

Anketni odbor usvojio je zaključke u kojima se navodi da smatraju da postoje osnovi sumnje da je David Dragičević ubijen i da očekuju da se po ovom pitanju što hitnije odredi Tužilaštvo RS-a s odgovarajućom tužilačkom odlukom.

Poslanici Narodne skupštine RS-a razmatrat će po hitnom postupku prijedloge zakona o rudarstvu, amnestiji, zateznoj kamati, obaveznim osiguranjima u saobraćaju, legalizaciji bespravno izgrađenih objekata upotrebi znakovnog jezika.

Osim toga biće razmatran i prijedlozi zakona o zaštiti žrtava ratne torture, oduzimanju imovine koja je proistekla izvršenjem krivičnog djela, te prijedlog strategije borbe protiv korupcije u RS-u od 2018. do 2022. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije