Izetbegović o Pelješkom mostu, odnosima sa susjedima, odluci iz Holandije

Radiosarajevo.ba
Izetbegović o Pelješkom mostu, odnosima sa susjedima, odluci iz Holandije
Arhiv / Bakir Izetbegović

"Pristup otvorenom moru nikako ne može biti protiv ičijeg interesa niti entiteta niti bilo kog građana. To je besmislica".

To je, između ostalog, na današnkoj konferenciji za medije rekao lider Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović, nakon  današnje sjednice Predsjedništva ove stranke.

Izetbegović je novinarima govorio i o razgraničenju između država o kojem je bilo riječi u proteklom periodu.

"Srbija nikada institucijama nije dostavila zvaničan prijedlog za rješavanje ovog pitanje pa je nejasno koji to prijedlog podržava gospodin Dodik. Pozivamo ga da javnosti predoči dokument. Ujedno ga i pozivamo da istraje u prijedlogu sa samita SEECP o formiranju komisija za rješavanje zajedničkih pitanja", dodao je Izetbegović, prenosi N1.

On je dodao da je njegova stranka pozdravila usvajanje Zakona o pravima demobilisanih boraca.

“Ovom odlukom Vlada je potvrdila da vodi odgvornu politiku kada je riječ o boračkoj populaciji. Stav SDA je da je prije povlačenja OHR-a iz zemlje potrebno usvojiti niz zakona povbodom stabilizacijskog usmjerenja ove države, očekujemo i reakciju povodom izjava Dodika o predstavniku Inzku", oodvukao je Izetbegović.

Lider SDA, između ostalog, osvrnuo se i na odluku Suda Holandije o krivici za smrt 300 Srebreničana.

"Sramotno je i neukusno u bilo kakvim procentima izražavati odgovornost, a kada je riječ o presudi Suda Holandije o odgovornosti i smrti 300 Srebreničana", dodao je Izetbegović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije