Izetbegović: Nije lako provoditi reforme, želimo što više ruku na strani pozicije

Radiosarajevo.ba
Izetbegović:  Nije lako provoditi reforme, želimo što više ruku na strani pozicije
Arhiv / Bakir Izetebgović

Predsjedništvo Stranke demokratske akcije održalo je danas redovnu sjednicu u stranačkoj centrali u Sarajevu.

Nakon sjednice, javnosti se obratio predsjednik SDA Bakir Izetbegović, koji je rekao da je ova stranka i na ovim općim izborima ostvarila približan rezultat kao proteklih godina.

Podvukao je da SDA u zadnja tri turnusa osvaja otprilike blizu 300 hiljada glasova. 

"Mi imamo stalne glasače i to nam je drago. Neki od naših kandidata su osvojili kao čitavi državni klubovi u državnom Parlamentu. Prije izbora smo pozivali stranke da nastupimo zajedno, i u FBiH i u RS. Niko nam se u RS nije pridužio, a mi smo u tom entitetu ostvarili dobre rezultate. SDA je opredijeljenja na formiranje stabilnih većina, da budemo zajedno sa što više jakih stranka u poziciji. Nije lako provoditi reforme. Želimo što više ruku na strani pozicije", kazao je Izetbegović, naglašavajući da je SDA spremna napraviti većinu s jakim strankama s probosanskim programom.

On je podvukao da je BiH zemlja u vertikali.

"Mislim da su svi glasači, oni koji su glasali za SDA, SDP, DF... mislili na državni interes kada su glasali. Želimo homogenu vlast, od vrha do dna", podvukao je Izetbegović.

Predsjednik SDA je govorio o ratnom zločincu Marku Radiću, Hrvatskoj... Još je kazao da je zloupotreba prava i politike dovela do oslobađanja Marka Radića.

"Zloupotrebe prava i politike su dovele do oslobađanja ratnog zločinca Marka Radića koji je pravosnažno osuđen na zatvor. SDA traži od Ministarstva pravde i pravosuđa u Hrvatskoj da preispitaju svoje odluke jer ne doprinose procesu pomirenja. Hrvatska postaje utočište za zločince koji bježe iz BiH. Vrijeme je da se rukovodstvo emancipira spram ratnih zločina i udruženih zločinačkih poduhvata u BiH", naglasio je Izetbegović.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije