Izetbegović - Wigemark: Uspostaviti vlast i krenuti s reformama

Radiosarajevo.ba
Izetbegović - Wigemark: Uspostaviti vlast i krenuti s reformama
Foto: SDA / Lars-Gunnar Wigemark i Bakir Izetbegović

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i predsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH Bakir Izetbegović primio je danas šefa delegacije Evropske unije u BiH Larsa Gunnara Wigemarka, a tema razgovora bila su aktuelna politička pitanja u BiH, s naglaskom na implementaciju izbora i dovršetak procesa formiranja vlasti.

Izetbegović i Wigemark su se složili da je neophodno prevazići postojeće prepreke i finalizirati proces uspostave izvršne vlasti, uz redovan rad parlamenata radi pokretanja potrebnih reformskih pomaka, na temelju preporuka Evropske komisije i s ciljem povećanja životnog standarda za građane.

„Predsjednik SDA je naglasio da je ispravan putokaz i jedini okvir za proces formiranja izvršne vlasti na državnom i federalnom nivou u duhu dijaloga i razumijevanja, unutar striktnih okvira vladavine zakona i presuda domaćih i međunarodnih sudova“, saopćeno je iz SDA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije