Izetbegović: Sljedeće sedmice sastanak SDA-SNSD-HDZ, razgovarat ćemo o resorima

Radiosarajevo.ba
Izetbegović: Sljedeće sedmice sastanak SDA-SNSD-HDZ, razgovarat ćemo o resorima
Foto: Fena / Bakir Izetbegović

Sljedeće sedmice bi trebao biti održan sastanak Stranke demokratske akcije, Saveza nezavisnih socijaldemokrata i Hrvatske demokratske zajednice, istakao je predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović, a navodi Radio-televizija Republike Srpske.

Izetbegović je ovaj sastanak najavio nakon današnjeg susreta sa liderom Hrvatske demokratske zajednice Draganom Čovićem.

Predsjednik Stranke demokratske akcije je naglasio da će se na sastanku razgovarati o podjeli resora u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine.

"Idemo korak po korak. Ostat će neprecizno definisano aktivacije MAP-a. Nadam se da ćemo i tu pronaći rješenje i spriječimo krizu koja dobija svoju fizionomiju", rekao je.

Podsjećamo, prošle sedmice je Stranka demokratske akcije potpisala sporazum s Demokratskom frontom o formiranju parlamentarnih većina u Federaciji Bosne i Hercegovine i državnom nivou čime je napravljen iskorak ka formiranju vlasti. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije