Izetbegović povodom 25. novembra: Građanima BiH moramo vratiti dostojanstvo

Radiosarajevo.ba
Izetbegović povodom 25. novembra: Građanima BiH moramo vratiti dostojanstvo
Povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović uputio je čestitku svim građanima BiH.

“Na Prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a u Mrkonjić-Gradu, 25. novembra 1943. godine, Bosna i Hercegovina definisana je kao država njenih građana i ravnopravnih naroda. Tim činom potvrđena je državnost Bosne i Hercegovine.

Strpljivo gradeći suživot među ljudima, njegujući različite kulture, pretvarajući razlike u komparativne prednosti, Bosna i Hercegovina je u svojoj hiljadugodišnjoj historiji, uprkos teškim iskušenjima, uspjela da sačuva i održi svoj duh i specifičnost", istaknuo je Izetbegović u uvodu čestitke.

Dodao je i kako, uz sve otpore, BiH se postepeno izgrađuje kao sigurna i prosperitetna država, u kojoj se poštuju ljudska i sva druga prava.

"BiH je snažno usmjerena ka integraciji u EU i NATO.  Na svima nama je da se za takvu BiH u budućnosti borimo još jače, kako bismo ljudima u ovoj zemlji osigurali jasnu perspektivu i vratili im dostojanstvo koje zaslužuju. Čestitam vam Dan državnosti Bosne i Hercegovine”, zaključuje se u čestitki člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije