Izetbegović: Podstrek svima da se uvjeti za članstvo u EU ispunjavaju brže

Radiosarajevo.ba
Izetbegović: Podstrek svima da se uvjeti za članstvo u EU ispunjavaju brže
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio ambasadoricu Sjedinjenih Američkih Država u BiH Maureen Cormack

Sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, s posebnim fokusom na provođenje reformi i proces pristupanja naše zemlje euroatlantskim integracijama.

Izetbegović je ocijenio da će predaja Upitnika predsjedniku Evropske komisije Jean-Claudeu Junckeru krajem ovog mjeseca biti podstrek svima u Bosni i Hercegovini da se u narednom periodu uvjeti za članstvo u EU ispunjavaju brže i efikasnije.  

Izetbegović se zahvalio amabasadorici Cormack na snažnoj podršci koju SAD pružaju Bosni i Hercegovini u ispunjavanju uvjeta za članstvo u EU, kao i u procesu aktivacije MAP-a.  

Razgovarano je i o izmjenama Izbornog zakona koje se odnose na Dom naroda Parlamenta Federacije BiH, pri čemu je Izetbegović naglasio stav da je potrebno doći do rješenja koje je prihvatljivo svim parlamentarnim strankama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije