Izetbegović otkrio kome više vjeruje Tužilaštvu BiH ili Mektiću

Radiosarajevo.ba
Izetbegović otkrio kome više vjeruje Tužilaštvu BiH ili Mektiću
Foto: Fena / Bakir Izetbegović

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović danas je s ciljem unapređenja položaja mladih razgovarao s polaznicima obuke "Uči, misli i djeluj!" za omladinske političke lidere (UMiDp), koju pohađaju politički lideri i liderice iz 12 političkih stanaka iz Bosne i Hercegovine.

Informirao ih je o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, strategijama prevazilaženju izazova i kreiranju političkih rješenja.

"Mislim da su imali šta od mene naučiti, a i ja sam imao šta čuti od njih. Bila su veoma direktna i konkretna pitanja tokom današnjeg razgovora", prokomnetirao je novinarima Izetbegović nakon susreta.

Obuku realizira Institut za razvoj mladih KULT, a cilj je motivirati mlade političare da aktivnim zalaganjem, lobiranjem kod vlasti, rješavaju neke od problema ove populacije u svojoj lokalnoj zajednici i na taj način daju primjer mladim ljudima i političarima, koliko je važna politička participacija i aktivno djelovanje.

"Polaznicima obuke bilo je izuzetno zadovoljstvo razgovarati s Bakirom Izetbegovićem i uvidjeti kako on vidi budućnost Bosne i Hercegovine", poručio je direktor Institut za razvoj mladih KULT-a Jasmin Bešić.

Riječ je o drugoj generaciji polaznika obuke, o 22 mladih iz cijele Bosne i Hercegovine, koji imaju od 18 do 30 godina i motivirani su za izgradnju političke karijere, te angažman na unaprjeđenju položaja mladih u BiH.

Polaznici tokom obuke uče i o ljudskim pravima, rodnoj ravnopravnosti i demokratskim procesima za unaprjeđenje pozicije mladih kroz razvoj jasnih strategija i vođenje uspješnih zagovaračkih kampanja.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović je kratko na pitanje novinara o pokretanju istrage protiv aktuelnog minsitra Dragana Mektića kratko prokomentarisao da ga ništa ne čudi od ovog Tužilaštva i dodao je da više vjeruje Mektiću nego Tužilaštvu BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije