Izetbegović na Kovačima: BiH ide u pravom smjeru, postojat će još hiljadu godina

Anadolija
Izetbegović na Kovačima: BiH ide u pravom smjeru, postojat će još hiljadu godina

Povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, brojne delegacije položile su cvijeće na šehidsko mezarje Kovači u Sarajevu.

Između ostalih, cvijeće je položio član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović kao i predstavnici Kantona Sarajevo.

"BiH ide u pravom smjeru. Ovih dana napravili smo bitan korak, unatoč upornim destrukcijama, ova zemlja je svaki dan sve jača i jača. Postoji hiljadu godina i postojat će još hiljadu, uvjeren sam. Čovjek bez države je kao porodica bez kuće. Mi imamo državu, imamo svoju kuću. Mi smo tu, to je naša zemlja. Treba to cijeniti i pogledati kako žive neki narodi koji to nemaju. I treba to čuvati i unapređivati", poručio je Izetbegović danas na Kovačima. 

Komentarisao je i izjavu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da je "BiH zajednička, a Republika Srpska je srpska".

"Svaki pedalj ove zemlje je zajednički, ništa u BiH nije srpsko osim naziva Republika Srpska, a ne znam hoće li to tako ostati ako Dodik nastavi sa ovim izjavama", kazao je Izetbegović. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije