Izetbegović-Inzko : Novi saziv Vijeća ministara samo uz dogovor u vezi MAP-a

Radiosarajevo.ba
Izetbegović-Inzko : Novi saziv Vijeća ministara samo uz dogovor u vezi MAP-a
Foto: SDA / Bakir Izetbegović primio visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Valentina Inzka

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović primio je danas visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Valentina Inzka, s kojim je razgovarao o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH s naglaskom na narušenu sigurnosnu situaciju i proces dovršetka formiranja vlasti.

Jedna od tema razgovora bili su vremenski rokovi za formiranje vlasti.

Izetbegović je kazao da se Vlada FBiH može formirati odmah, a Vijeće ministara vrlo brzo, ako se postigne dogovor o dostavljanju Godišnjeg nacionalnog programa za MAP u Brisel, saopćeno je iz SDA.

U saopćenju se navodi da su se sagovornici složili po pitanju jednostranih poteza entiteta RS u vezi s formiranjem rezervnog sastava policije, te da bi bilo najbolje za sve u BiH da se ne nastavlja s tim procesom.

Izetbegović je naglasio da će, ukoliko RS ne obustavi ove postupke, Federacija biti prisiljena na snažan odgovor kroz provođenje već pokrenutog jačanja sopstvenih policijskih snaga, saopćeno je iz SDA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije