Izetbegović - Al Saud: Obostrani interes za poboljšanje ekonomskih odnosa

Fena
Izetbegović - Al Saud: Obostrani interes za poboljšanje ekonomskih odnosa
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je saudijskog princa Sultana bi Salmana bin Abdulaziza Al Sauda, s kojim je konstatirao dobre prijateljske i bilateralne odnose, te su istaknuli obostrani interes za bolje ekonomske odnose.

 Tokom razgovora s predsjedavajućim Izetbegovićem, princ Sultan bin Salman naglasio je da postoji značajan prostor za saradnju dviju zemalja u oblasti turizma, kao i veliki interes poslovnih ljudi iz Saudijske Arabije za investiranje u Bosni i Hercegovini.

Izetbegović je iskoristio priliku da zahvali Saudijskoj Arabiji na pomoći koju je pružala Bosni i Hercegovini u periodu agresije, ali i u poslijeratnoj obnovi. Posebne pozdrave uputio je kralju Salmanu, koji se u tom periodu lično brinuo za rad Visokog saudijskog komiteta za pomoć BiH.

Princ Sultan bin Salman prisjetio se i svoje prve posjete Bosni i Hercegovini 2000. godine, u kojoj je bio sa svojim ocem, sadašnjim saudijskim kraljem Salmanom.

Princ Sultan bin Salman bio je pilot vojnih i civilnih aviona, a kao član međunarodne posade 1985. godine letio je u svemir u okviru misije Discovery. Danas јe na čelu Visokog komiteta za turizam i kulturnu baštinu Saudijske Arabije, saopćeno je iz Predsjedništva BiH

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije