Izborna komisija utvrdila konačne rezultate za predsjednika SDP-a BiH

Radiosarajevo.ba
Izborna komisija utvrdila konačne rezultate za predsjednika SDP-a BiH
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Nermin Nikšić

Centralna izborna komisija Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine utvrdila je konačne rezultate unutarpartijskih izbora za predsjednika SDP-a BiH, saopćeno je iz te stranke. 

„Centralna izborna komisija Socijaldemokratske partije BiH želi još jednom zahvaliti svim članicama i članovima što su iskoristili svoje biračko pravo i sa izlaznošću više od 80 posto pokazali da je SDP istinski lider demokratizacije izbornih procesa u Bosni i Hercegovini. Želimo iskoristiti priliku da se zahvalimo svim članovima regionalnih, kantonalnih i općinskih izbornih komisija i biračkih odbora, koji su svojim radom omogućili da dan izbora protekne bez ozbiljnog narušavanja izbornog procesa“, navodi se u saopćenju.

Centralna izborna komisija ove stranke je na sjednici 28. maja utvrdila konačne rezultate za predsjednika Socijaldemokratske partije BiH prema kojima je Edin Delić osvojio 8.423 glasa, tj. 37,32 posto, Nermin Nikšić 13.039 glasova ili 57,78 posto, a Svetozar Pudarić 1.107 glasova ili 4,91 posto. 

Centralna izborna komisija SDP-a zahvaljuje svim kandidatima što su omogućili da članice i članovi imaju pravo izbora te čestita i želi sreću u budućem radu novoizabranom predsjedniku, navedeno je također.

S obzirom na to da rezultati s glasačkih mjesta za koje su uloženi prigovori ne mogu uticati na rezultat, Centralna izborna komisija SDP-a BiH je odlučila da sve navode ugradi u vlastiti izvještaj o provedenim izborima, koji će biti dostavljen organima SDP-a BiH.

Također, Komisija će u skladu s analizom protekle kampanje, dostaviti i sve ostale preporuke, a posebno za iskustva korištenja društvenih mreža.

Komisija zahvaljuje medijima koji su omogućili promociju kandidata i izbornog procesa unutar SDP-a BiH.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije