Iz Italije u BiH stigla tri šlepera otpada, mogu se vidjeti i zaštitne maske

Radiosarajevo.ba
Iz Italije u BiH stigla tri šlepera otpada, mogu se vidjeti i zaštitne maske
Nezavisne novine / Iz Italije u BiH stigla tri šlepera otpada

Iz Italije u Bosnu i Hercegovinu stigla su najmanje tri šlepera otpada koji su istovareni u krug bivše Fabrike Borac u Bosanskom Grahovu, a da niko nije obavijestio lokalnu zajednicu.

Milorad Gligić, načelnik opštine Bosansko Grahovo kaže da su mještani u strahu jer otpad, uglavnom tekstil, strahovito smrdi, a kako ističe među otpadom se mogu vidjeti i zaštitne maske, prenose Nezavisne.

Također, Gligić je naglasio da su se građani sami okupili i protestuju protiv skladištenja otpada na teritoriji njihove opštine.

Građani su blokirali putne pravce prema Drvaru, Livnu i graničnom prijelazu Strmica ka Hrvatskoj.

"Hitno zahtijevam da se otpad izmjesti iz Bosanskog Grahova. U pitanju je tekstilni otpad, zbog čega postoji sumnja da se u otpadu nalaze i zaštitne maske", rekao je Gligić.

Dozvolu za uvoz otpada u BiH, prema riječima Gligića dala je Edita Đapo, ministar okoliša i turizma Federacije BiH, a navodno je prvobitno trebalo da bude istovaren u Drvaru, gdje je i registrovana firma "Krom Drvar".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije