Ivo Komšić reagirao na lažne i apsurdne teze Mirjane Kasapović i Globusa

Radiosarajevo.ba
Ivo Komšić reagirao na lažne i apsurdne teze Mirjane Kasapović i Globusa
Foto: Radiosarajevo.ba / Ivo Komšić

Profesor Ivo Komšić portalu Autograf.hr poslao je reagiranje na tekst profesorice Mirjane Kasapović u sedmičnjaku Globus, u kojim je žestoko napala izabranog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

Na ovom portalu su objavili prepisku prof. Komšića i glavnog urednika Globusa. Prof. Komšić je kazao da se nalazi u nezavidnom položaju, te da je oklevetan.

Izjavu prof. Ive Komšića prenosimo u cijelosti:

„Poštovani gospodine Milinović, šaljem vam odgovor na tekst Mirjane Kasapović, objavljen u vašem uglednom tjedniku, 12.10.2018. godine, pod naslovom ”Treća Komšićeva pobjeda nad Hrvatima” i molim vas da ga objavite u narednom broju tjednika Globus.

Mirjana Kasapović je, pišući o izborima u Bosni i Hercegovini, navodila i moje ime u negativnom kontekstu koji je sama odredila a da pri tome nije provjeravala dostupne činjenice.

Također, ona je iskoristila analizu izbornih rezultata i potpuno pogrešno i zlonamjerno interpretirala važeći Ustav BiH i pri tome omalovažila temeljne principe na kojima počiva naše društvo. S poštovanjem, Ivo Komšić“, navodi se u reakciji prof. Komšića.

Odgovor glavnog i odgovornog urednika Globusa Zdravka Milinovića također prenosimo u cijelosti:

„Uvaženi gospodine Komšiću, zahvaljujem Vam se na Vašem mailu.
Kako profesorica Kasapović nije pisala o Vama osobno, osim što je spomenula općepoznate činjenice vezane uz Vašu političku aktivnost u prošlosti, mislim da nema nikakve potrebe opet otvarati polemiku. Zbog toga sam odlučio ne objaviti Vaše pismo. Kao što se sjećate, Globus je uvijek bio otvoren za različita mišljenja. To je i danas a bit će i ubuduće. S poštovanjem, Zdravko Milinović, glavni urednik Globusa“, navodi se u odgovoru Milinovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije