Ivo Josipović: Želim objediniti ljevicu u Hrvatskoj

Radiosarajevo.ba
Ivo Josipović: Želim objediniti ljevicu u Hrvatskoj
Foto: Samir Leskovac / Radiosarajevo.ba / Ivo Josipović u razgovoru s našim novinarom za Radiosarajevo.ba

Bivši predsjednik Hrvatske i čelnik stranke „Naprijed Hrvatska“ Ivo Josipović izjavio je za Radiosarajevo.ba kako želi objediniti ljevicu u Hrvatskoj.

Piše: Faruk Vele

Josipović nam je otkrio da aktivno radi na tome.

„Želim pomoći, to danas vidim kao svoj glavni politički cilj, zadaću, ponovo ujedinjenje ljevice. Da se stane u kraj jednoj politici koja izvjesno vrijeme vlada Hrvatskom i ne donosi još ništa dobro“, kazao je Josipović za Radiosarajevo.ba.

Josipović nam je povrdio da bi se eventualno upustio u kandidaturu za predsjednika Hrvatske o čemu je i ranije govorio za naš portal.

Pitali smo ga da li je sada bliže odluci o kandidaturi?

„Ja sam bio na vrhu te piramide. Nakon toga čovjek se upušta ponovo, tako bi trebalo biti, u nastavak političke karijere onda ako vidi da to ima odaziva i ako postoji želja jedne šire populacije da se natječete za nešto. Ja ću tu želju provjeriti, zato postoje određene metode, ispitivanje javnog mijenja. Ali za to ima dovoljno vremena. Ne radim ništa aktivno na tome“, zaključio je Josipović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije