Ivica Dačić: Šta treba sad? Da se plašimo velike Bosne i Hercegovine?

Radiosarajevo.ba
Ivica Dačić: Šta treba sad? Da se plašimo velike Bosne i Hercegovine?
Anadolija / Srbijanski šef diplomatije Ivica Dačić

Ivica Dačić, ministar vanjskih poslova Republike Srbije, prokomentirao je izjavu budućeg člana Predsjedništva BiH Željka Komšića koja se ticala granice na Drini, a koja je proteklog vikenda podigla značajnu prašinu u regionu.

"Što se tiče Hrvatske i odnosa generalno sa Srbijom i Hrvatskom, možete računati na mene, jer ću u punoj mjeri biti posvećen tome da to budu dobri i prijateljski odnosi. Ali, vas molim, i u Zagrebu i Beogradu, samo da znate, gde prelazite granicu. I gde pokazujete dokumenta. To je na Savi, to je na Drini, to je na Uni. Samo to poštujete i nećete imati nikakvih problema sa mnom", kazao je Komšić.

Dačić je u ponedjeljak ujutro, tokom gostovanja na beogradskoj Prvoj TV, rekao da je Komšić nasljednik Bakira Izetbegovića.

"Šta sad treba? Možda se još uplašimo velike Bosne i Hercegovine. Takva pitanja me nemojte pitati. Komšić treba naslijediti ono što je radio Bakir Izetbegović. Nije mu prvi put, jer je i prije bio na ovoj funkciji. U ovom slučaju bi bilo dobro da je rekao da muslimanske zemlje trebaju znati gdje je granica BiH", kazao je Dačić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije