Ivanić: Nije mi jasno zašto Izetbegović ima potrebu stvarati loš ambijent

Radiosarajevo.ba
Ivanić: Nije mi jasno zašto Izetbegović ima potrebu stvarati loš ambijent
Unutar bošnjačkog političkog rukovodstva još se nije pojavio lider koji je iskreno spreman da postigne suštinski dogovor sa Srbijom, rekao je srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić.

“Kada god Bošnjaci treba da naprave taj pozitivni iskorak prema Srbiji, svi bošnjački lideri se vraćaju na ratnu retoriku, prošlost i pokazuju neiskrenost prema Srbiji”, rekao je Ivanić u intervjuu za  “Večernje novosti”.

Uoči predstojećeg sastanka tročlanog Predsjedništva BiH s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu, Ivanić izražava očekivanje da će Vučić zatražiti objašnjenje od bošnjačkog člana Predsjedništva Bakira Izetbegovića za njegove nedavne izjave o Kosovu.

S tim u vezi, srpski član Predsjedništva ukazuje da nijednim potezom niko iz Srbije ništa slično nije uradio prema BiH.

“Nije mi jasno zašto je Izetbegović imao potrebu da stvara loš ambijent prije sastanka kod predsjednika Srbije, u trenutku kada je nakon posljednje posjete predsjednika Vučića Sarajevu odnos između naše dvije zemlje bio veoma pozitivan”, navodi Ivanić.

Predstojeći sastanak bi, kaže, trebalo da doprinese tome da se situacija na relaciji BiH-Srbija vrati na nivo prije zapaljivih Izetbegovićevih izjava o priznavanju Kosova, a uz to Ivanić ističe da je prijateljski odnos BiH i Srbije u interesu obe države.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije