Ivanić: Srbi neće odustati od 9. januara

Fena
Ivanić: Srbi neće odustati od 9. januara
AA / Mladen Ivanić
Ko god misli da će na silu tjerati srpski narod da odustane od datuma i događaja koji su njemu bitni, strašno griješi i daje najveći doprinos tome – rekao je danas član Predsjedništva BiH iz RS-a Mladen Ivanić.

On je novinarima u Kozarskoj Dubici rekao da se „nasilnim tjeranjem BiH sve više ruši".

Nakon jučerašnje odluke Ustavnog suda BiH kojom je potvrđena odluka o neustvanosti 9. januara kao Dana RS-a i izrečena mjera zabrane referenduma, Ivanić kaže da će institucije RS-a morati zauzeti neki stav o toj odluci, a da će on poštovati odluku Narodne skupštine RS-a o referendumu i, ako ostane ovako kako jeste, izaći na referendum 25. septembra.

Tvrdi da će 9. januar ostati „dovoljno velik i snažan praznik jer će srpski narod taj dan, kad sve ovo jednog dana bude prošlo, slaviti sa još većom snagom i uvjerenjem“. 

To je ono, dodaje, što zna i zato je potpuno miran.

Ponovio je i stav da je, nakon jučerašnje odluke Ustavnog suda BiH, kako je i pretpostavljao, došlo do pogoršavanja političkih prilika u BiH. 

"Mi smo sad u zaista jednom vrlo složenom političkom trenutku i moja je obaveza da djelujemo da se sigurnosni aspekt cijele situacije drži pod kontrolom", rekao je Ivanić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije