Tužilaštvo KS-a podiglo optužnicu protiv sutkinje Lejle Fazlagić-Pašić

Radiosarajevo.ba
Tužilaštvo KS-a podiglo optužnicu protiv sutkinje Lejle Fazlagić-Pašić
Nakon što ju je ispitao istražni sudija u Rijeci, postupajući tužioci Tužilaštva Kantona Sarajevo podigli su optužnicu protiv Lejle Fazlagić-Pašić zbog krivičnog djela organizirani kriminal.

"Riječ je o organiziranom kriminalu u vezi sa krivičnim djelima zloupotreba položaja ili ovlasti, pranje novca, krivotvorenje isprave i prevara, a prema navodima iz optužnice Lejla Fazlagić-Pašić tereti se da je od 2009. do 2016. godine bila članica organizirane kriminalne grupe, na čijem čelu je bio optuženi Alija Delimustafić", navedeno je iz Tužilaštva KS-a.

Nadalje, navodi se kako je  sutkinja Lejla Fazlagić-Pašić "u fingiranim sudskim postupcima koje je vodila nekretnine s umrlih knjižila na članove grupe i rodbinu, da bi na kraju sklapanjem ugovora bili prodavani trećim osobama".

"Počinjenjem pomenutih krivičnih djela kao organizirana grupa stekli su protupravnu imovinsku korist u iznosu većem od 10 miliona KM", ističe se u saopćenju Tužilaštva KS-a.

Uz optužnicu koja je proslijeđena Kantonalnom sudu u Sarajevo na potvrđivanje, Tužilaštvo KS-a predložilo je određivanje pritvora Lejli Fazlagić-Pašić. Napominjemo, međunarodna potjernica je i dalje na snazi. Istovremeno, s obzirom da je Ustavni sud Republike Hrvatske odbio apelaciju Lejle Fazlagić-Pašić, Tužilaštvo KS-a očekuje da će hrvatski ministar pravosuđa uskoro donijeti odluku o njenom izručenju Bosni i Hercegovini.

Podsjećamo u predmetu "Pravda“ optuženo je 38 fizičkih i osam pravnih lica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije