Islamabad: Upriličena promocija knjige bh. ambasadora Nedima Makarevića

Fena
Islamabad: Upriličena promocija knjige bh. ambasadora Nedima Makarevića
U Islamabadu je upriličena promocija knjige ambasadora BiH u toj zemlji Nedima Makarevića i pakistanskih koautora pod naslovom “Knowledge corridor – making it happen” ("Koridor znanja –učinimo da se desi").

Promocija je upriličena uz prisustvo brojnih članova diplomatskog kora te gostiju iz političkog i javnog života.

Knjiga, čiji je izdavač i svjetska internet izdavačka kuća "Amazon", je skup radova ambasadora Makarevića i pakistanskih naučnika koji su u prethodne tri godine objavljeni u brojnim indeksiranim naučnim žurnalima diljem svijeta.

Dr. Anil Selman, koji je koautor ove knjige, naglašava da se akcent stavio na teme CPEC (kinesko–pakistanskog naučnog koridora ) i tema iz oblasti ekonomije, kao i socijalno bitnih pitanja, poput nezaposlenosti u Pakistanu.

Jedan od izlagača je bio i bivši ambasador Pakistana u BiH, general Khalid Jaffery koji je prisutnima predstavio svoja iskustva iz BiH te potencijal koji postoji u bilateralnim odnosima.

Recenziju za ovu knjigu napisao je Haris Silajdžić naglasivši da se svjetski fokus vraća u Aziju te da je ključ u napredovanju te međusobnom upoznavanju i suradnji.

"Upravo je to ono sto su ambasador Makarević i njegove kolege postigli ovom knjigom", navodi se u recenziji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije