Irma Baralija o izboru gradonačelnika: Nismo se dogovorili kome ćemo dati podršku

2
Radiosarajevo.ba
Irma Baralija o izboru gradonačelnika: Nismo se dogovorili kome ćemo dati podršku
Foto: Naša stranka / Irma Baralija

Sastanak Koalicije za Mostar i BH bloka održan je danas u Mostaru. Teme su bile saradnja u Gradskom vijeću Mostara i izbor gradonačelnika Mostara.

“Spremni smo jedni i drugi podržati pozitivne prijedloge iz naših programa. Bez obzira da li će biti koalicija ili ne, bit će prohodnost za sve pozitivne prijedloge kada se oformi vijeće”, kazala je nakon sastanka Irma Baralija.

“Mi i dalje idemo sa svojom kandidaturom kao BH blok, Koalicija sa svojom. Nismo se dogovorili oko toga, ko će kome dati podršku kao kandidatu ukoliko prođe prvi ili drugi krug. Nikad se ne zna šta će se sve desiti do petka, imamo neke članove i članice vijeća koji su saznali da su pozitivni na koronavirus. Da li će se pojaviti, kako će ko glasati”, dodala je.

Zahvalila se kolegama koje su je podržale javno.

Većina se nije još izjasnila u vezi sa podrškom i koga će podržati”, izjavila je Baralija.

“Zahvaljujem se kolegama i kolegicama SDP koji su me javno podržali sinoć, ali to ne znači da me neki drugi neće ili hoće podržati. Pregovori se obavljaju, formalni i neformalni sve ovo vrijeme”, naglasila je.

Ne pregovaramo sa HDZ-om, ali svaki vijećnik mora razgovarati o svemu. Nismo razgovarali sa HDZ-om, jesmo s drugim strankama”, zaključila je, a piše N1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije