Inžinjerski bataljon OSBiH angažiran na probijanju trase u Foči

Radiosarajevo.ba
Inžinjerski bataljon OSBiH angažiran na probijanju trase u Foči
Pripadnici Inžinjerijskog bataljona Brigade taktičke podrške OS BiH su tokom augusta i septembra 2017. godine bili angažirani na završnoj fazi probijanja i uspostavljanja nove trase puta u općini Foča u dužini od 4,5 km.

Ovo je bio nastavak projekta za potrebe lokalne zajednice koji je započet još prošle godine kada je napravljeno 14 km puta, što sa ovih 4,5 km iznosi ukupno 18,5 km nove trase.

"Radovi su izvođeni duž rijeke Tare, u izrazito teškim uvjetima, na terenu koji je potpuno prekriven šumom i stijenama i čiji poprečni nagib zemljišta iznosio u prosjeku oko 70 posto, što je značajno otežavale radove", stoji u saopćenju Ministarstva odbrane BiH.

Kako navode, još od početka radova bila je naglašena velika važnost ovog projekta za općinu Foča i njene stanovnike, jer taj put predstavlja veliki korak naprijed u smislu ekonomskog oživljavanja ove regije, razvoj same općine, a i promociju turističkih potencijala koji su značajni i za samu državu.

Put koji je napravljen predstavlja još jedno veliko iskustvo za Inžinjerijski bataljon, koji je stekao povjerenje građana BiH i svojim aktivnostima postao prepoznatljiv širom Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije