Imenovana nova Vlada TK: Ovo su ministri premijera Denijala Tulumovića

Radiosarajevo.ba
Imenovana nova Vlada TK: Ovo su ministri premijera Denijala Tulumovića
Foto: Tuzlanski.ba / Denijal Tulumović

Novi mandatar Vlade Tuzlanskog kantona, dr. Denijal Tulumović dostavio je predsjedniku Skupštine Tuzlanskog kantona Žarku Vujoviću prijedlog kandidata za ministre u novoj kantonalnoj vladi, prenosi Tuzlanski.ba.

Na današnjoj konstituirajućoj sjednici, koja je počela intoniranjem himne BiH i odavanjem počasti žrtvama Prijedora, odlučeno je da će novu Vladu Tuzlanskog kantona činiti četiri ministra iz SDA, te po dva ministra iz SBB, DF, SDP-a i Stranke za BiH.

Nakon što je 19 „ruku“ bilo „ZA“ imenovanje nove Vlade Tuzlanskog kantona, svi ministri su zatim položili svečanu zakletvu.

Srđan Mićanović (SDA), dipl. ing. tehnologije, ministar je kulture i sporta, dok je mr. politologije Fahreta Brašnjić (SDA) nova ministrica obrazovanja i nauke. Dipl. ekonomista Suad Mustajbašić (SDA) vodit će ministarstvo finansija, dok će Elvir Herčinović (SDA), mr. pravnih nauka, biti novi ministar uprave i pravosuđa. Dipl. pravnik Elvir Rožnjaković (SBB) postao je ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša, dok je za ministra trgovine, turizma i saobraćaja postavljen mr. elektrotehnike, Edin Buševac (SBB).

Dajana Čolić (DF), dr. stomatologije, nova je ministrica zdravstva, a Elvir Mujkanović (DF), inače vazduhoplovni oficir, postao je ministar za boračka pitanja. Mr. geodezije Sulejman Brkić (SDP) novi je ministar unutrašnjih poslova, dok je Mustafa Šakić (SDP), inače dipl. ekonomista izabran za ministra poljoprivrede. Admir Hrustanović (SBiH), dipl. ekonomista, postao je ministar za rad, socijalnu politiku i povratak, a dipl. ing. mašinstva Asmir Hasić (SBiH) ministar privrede.

Na današnjoj Sjednici potvrđeno je da je novi premijer Tuzlanskog kantona dr. Denijal Tulumović, kadar SDA.

Denijal Tulumović - undefined

Foto: Tuzlanski.ba: Denijal Tulumović

„Tuzlanski kanton ima izraziti potencijal. Geostrateški položaj nam omogućava da iskoristimo potencijale u najvećoj mjeri. Potrebna nam je sinergija koju ćemo postići u radu u Vladi koju će odlikovati timski rad. Prošli smo težak period. Imali smo nezadovoljne građane, obespravljene radnike i borce. Danas je situacija relativno dobra, ali moramo pokazati da društveni ambijent može biti puno bolji. Glavni prioritet će nam biti da zaustavimo odliv najvećeg potencijala u kantonu, a to su mladi ljudi koji bolje živote traže u drugim zemljama“, kazao je Tulumović, između ostalog, u svom obraćanju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije