Imamović tražio smjenu Hadžihafizbegovića, poznati glumac ga tužio

0
Radiosarajevo.ba
Imamović tražio smjenu Hadžihafizbegovića, poznati glumac ga tužio
Screenshot / Hadžihafizbegović i Imamović

Žestoka rasprava otvorila se na javnoj sceni između poznatog bh. glumca i direktora Kamernog teatra 55 Emira Hadžihafizbegovića, s jedne, i poznatog reditelja Ahmeda Imamovića, s druge strane.

Imamović je, kako nam je sam potvrdio, najprije uputio pismo federalnom premijeru Fadilu Novaliću, u kojem traži smjenu Hadžihafizbegovića u Upravnom odboru Fondacije za kinematografiju, jer, navodno, "ne ispunjava uvjete za ovu poziciju".

Uz ostalo, u pismu se navodi:

"Emir Hadžihafizbegović je svjesno i namjeravano dao lažne izjave, odnosno lažni dokaz o ispunjavanju navedenih eliminatornih uvjeta za imenovanje, čime je, s ciljem da bude imenovan na funkciju člana Upravnog odbora Fondacije za kinematografiju FBiH, izradio izjave sadržaja za koji je znao da nije istinit, te onda kod nadležnog organa ishodio i ovjeru izjave tako neistinitog sadržaja i njome se onda poslužio kao dokazom u pravnom prometu.

Iz toga dalje jasno proizlazi da je i sva imovinska korist koju je stekao obnašajući funkciju člana Upravnog odbora Fondacije, ustvari, stečena bez valjanog pravnog osnova te da je u istom iznosu oštećen budžet FBiH. Osim toga, iz navedenog proizlazi i sasvim izvjesno postojanje zlouporabe položaja s jasnim ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi", naveo je Imamović.

Nakon Imamovićevog zahtjeva, javnosti se danas obratio i Hadžihafizbegović, potvrđujući da je protiv Imamovića pokrenuo krivičnu prijavu!

Tvrdi da nije bio u sukobu interesa kao član Fondacije kinematografiju, te poručuje da će Imamović "svoje laži i klevete građanin Imamović morat će dokazati na sudu".

"Povodom iznesenih laži koje u medije plasira građanin Ahmed Imamović, obavještavam javnost da sam protiv njega podnio krivičnu prijavu putem svog advokata. Neistine koje iznosi u javnost nemaju nikakve veze sa mojim članstvom u upravnom odboru Fondacije za kinematografiju jer ja nemam nikakvu političku funkciju, osim što sam član jednog od organa stranke SDA", napisao je Hadžihafizbegović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije