Ilegalno boravili: Devet Egipćana udaljeno s teritorije BiH

Fena
Ilegalno boravili: Devet Egipćana udaljeno s teritorije BiH
Arhiv / Ilustracija

Služba za poslove sa strancima je, nakon provedenih mjera i radnji iz svoje nadležnosti, danas udaljila s teritorije Bosne i Hercegvine devet državljana Egipta.

Egipćani su ilegalno boravila na teritoriju Bosne i Hercegovine, te s tim u vezi, Služba za poslove sa strancima je preduzela neophodne mjere i radnje te im je izrekla mjeru protjerivanja i stavljanja pod nadzor u Imigracioni centar.

S obzirom da se radi o licima koja nisu posjedovala identifikacione dokumente, Služba za poslove sa strancima je u saradnji s Ambasadom Egipta u Sarajevu, u vrlo kratkom periodu utvrdila identitet navedenih osoba, te je Ambasada za iste osigurala putne listove u cilju njihovog udaljenja sa teritorije Bosne i Hercegovine.

U toku postupka devet državljanja Egipta izrazila su želju da se vrate u zemlju porijekla te je proveden postupak njihovog udaljenja, te su oni danas udaljeni iz Bosne i Hecegovine, saopćeno je iz Službe za poslovanje sa strancima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije