Igor Crnadak: U RS-u bi i Pablu Escobaru dali pasoš da je živ

Fena
Igor Crnadak: U RS-u bi i Pablu Escobaru dali pasoš da je živ
Foto: Radiosarajevo.ba / Igor Crnadak

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak rekao je danas da to ministarstvo nije imao informacije da će poslaniku SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Nikoli Špiriću i njegovoj porodici biti uvedene sankcije Sjedinjenih Američkih Država.

"I ja sam za to čuo sinoć. Koliko sam vidio iz medija, radi se o jednoj aktivnosti koja je provedena po posebnom američkom zakonu, koji oni koriste kada se radi o osobama upletenim u ekstremne slučajeve korupcije. Tu odluku je potpisao američki državni sekretar Mike Pompeo", rekao je Crnadak u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Kazao je da je MUP RS-a uradio negativnu stvar, jer je izdao pasoš BiH Elvisu Keljmendiju.

"Strašno negativne reakcije su u međunarodnim krugovima. Poštujući institucije i BiH i RS nije niko ništa iskazivao zvanično, ali u nezvaničnim krugovima se čuje da je RS time dobila jedan veliki šamar. Vjerovatno bi i Pablu Escobaru dali pasoš da je živ", ustvrdio je.

Pozvao je predsjednika RS-a Milorada Dodika da javno odgovori da li vrh RS-a stoji iza takvih poteza MUP-a RS i da li podržava da Keljmendi nosi pasoš BiH, izdat u Policijskoj upravi Zvornik.

Negirao je da je on službenim automobilom dovezao odbornika PDP-a Draška Stanivukovića u Čelinac, gdje se prije dva dana dogodio incident tokom polaganja kamena temljeca za lokalni most te vratio u Banju Luku.

Crnadak je rekao da nisu tačne izjave koje tim povodom iznio ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač.

"Veoma je opasno za RS da ima ministra unutrašnjih poslova koji laže. Takav profil osobe nikada ne bi smio da bude ministar", ustvrdio je Crnadak.

Tvrdi da je Lukač "jučer prijetio djeci, koja se bave određenim aktivizmom" te ga pozvao da to ne radi.

"U Čelincu sam bio da posjetim dvoje djece koje su maltretirali Lukačevi ljudi i obezbjeđenje Milorada Dodika i držali ih satima", ustvrdio je Crnadak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije