I vrhunski sportisti slave: Teletović, Nurkić, Džumhur, Tuka, Begović... čestitali 1. mart

Radiosarajevo.ba
 I vrhunski sportisti slave: Teletović, Nurkić, Džumhur, Tuka, Begović... čestitali 1. mart

Dragi Bosanci i Hercegovci, sretan vam Dan nezavisnosti! Jedna jedina! Happy Independence day, Bosnia!, napisao je na svom twitter profilu Asmir Begović, golman Chelseaja i reprezentacije Bosne i Hercegovine u čestitci građanima svoje zemlje povodom 1. marta, Dana nezavisnosti BiH.

Kako javlja Anadolu Agency (AA), brojni proslavljeni bh. sportisti putem društvenih mreža jutros iz svih dijelova svijeta čestitaju Dan nezavisnosti BiH, a među njima bio je košarkaš NBA ligaša Denver Nuggetsa, Jusuf Nurkić.

“Svim građanima Bosne i Hercegovine, te svima koji su dali i daju doprinos u prosperitetu jedine nam domovine, želim sretan 1. mart – Dan nezavisnosti!”, oglasio se Nurkić putem oficijelnog Facebook profila.

U prazničnoj atmosferi danas uživa i kapiten košarkaške reprezentacije BiH, igrač NBA ligaša Phoenix Sunsa Mirza Teletović, koji je na twitteru, poručio:

„Svim svojim sugrađanima želim sretan Dan nezavisnosti jedine nam domovine! #IndependenceDayBosnia #love“.

„Građanima naše jedine BiH želim sretan Dan nezavisnosti“, putem facebooka iz Sjedinjenih Američkih Država čestitao je Damir Džumhur, najbolji bh. teniser.

I Amel Tuka, najbolji bh. atletičar, osvajač bronzane medalje sa prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u trci na 800 metara, na facebooku je uz napis „BiH postavio i dva srca“, iskazavši još jednom patriotske osjećaje prema svojoj domovini na jedan od najvažnijih datuma u njenoj historiji.

Bosna i Hercegovina proglasila je nezavisnost od tadašnje SFR Jugoslavije 1. marta 1992. nakon što je voljom ogromne većine njenih građana na referendumu prije tačno 24 godine 63,6 posto stanovništva glasalo za nezavisnost zemlje. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije