I to je BiH: Predstavnički dom zakazao pa otkazao hitnu sjednicu o vakcinama

1
Radiosarajevo.ba
I to je BiH: Predstavnički dom zakazao pa otkazao hitnu sjednicu o vakcinama
Foto: Parlament FBiH / Predstavnički dom

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH danas je u popodnevnim satima zakazao 11. hitnu sjednicu.

Na dnevnom redu trebala se naći Informacija Agencije za javne nabavke BiH i Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH o neophodnim uslovima, preprekama i svim raspoloživim solucijama za hitnu nabavku vakcina protiv koronavirusa.

Predlagači su Predrag Kojović, Damir Arnaut, Zukan Helez, Saša Magazinović, Nermin Nikšić, Mirjana Marinković-Lepić, Aida Baručija, Jasmin Emrić, Nada Mladina, Zlatan Begić i Dženan Đonlagić.

Nekoliko sati kasnije, stiže nova informacija iz Parlamenta.

Poslanici su obavili raspravu o tački "Informacija Agencije za javne nabavke BiH i Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH o neophodnim uslovima, preprekama i svim raspoloživim solucijama za hitnu nabavku vakcina protiv korona virusa, s odgovarajućim materijalom u pisanoj formi", koja je u dnevni red uvrštena na prijedlog navedenih poslanika.

Po obavljenoj raspravi Dom je usvojio zaključak kojim zadužuje Agenciju za javne nabavke BiH i Agenciju za lijekove i medicinska sredstva BiH da u roku od sedam dana dostave informaciju o neophodnim uslovima, preprekama i svim raspoloživim solucijama za hitnu nabavku vakcina protiv korona virusa, koja će biti razmatrana na prvoj redovnoj sjednici Predstavničkog doma.

Usvojen je i zaključak kojim Predstavnički dom zadužuje predsjedavajuću Predstavničkog doma da otkaže 11. hitnu sjednicu Doma, zakazanu za subotu 27. februara 2021. godine, s jednom tačkom dnevnog reda: 'Informacija Agencije za javne nabavke BiH i Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH o neophodnim uslovima, preprekama i svim raspoloživim solucijama za hitnu nabavku vakcina protiv korona virusa'.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije