I ovo je BiH: Još jedna Bosanka primila migranta u okrilje svog doma

Radiosarajevo.ba
I ovo je BiH: Još jedna Bosanka primila migranta u okrilje svog doma
Foto: Facebook / Ajka primila Ahmeda u porodici

Priča o migrantskoj krizi u našoj zemlji ne jenjava. Naprotiv, sve je glasnija, a problem postaje sve veći jer u našoj zemlji boravi veliki broj migranata, a zima je već zakucala na vrata.

Zakazale su vlasti, zakazali su svi - osim pojedinaca. Uvijek se je govorilo "čast izuzecima".

Nakon što je nedavno snimljena jedna Sarajka kako na ulici dijeli migrantima odjeću, tako je još jedna Bosanka oduševila svojom gestom. Naime, primila je jednog mladića iz Pakistana u okrilje svog doma.

Žena iz BiH oduševila gestom: Primila migranta u svoj topli dom

Priča o migrantskoj krizi u našoj zemlji ne jenjava. Naprotiv, sve je glasnija, a problem postaje sve veći jer u našoj zemlji boravi veliki broj migranata, a zima je već zakucala na vrata. Zakazale su vlasti, zakazali su svi - osim pojedinaca. Uvijek se je govorilo "čast izuzecima".

Međutim, nije jedina. Ajka Semić Mujić iz Bikodža pored Lukavca, predsjednica NVO FATIMA, organizirala je nekoliko akcija kako bi se migrantima na autobuskoj stanici u Tuzli bar malo olakšalo: od hrane do odjevnih predmeta.

Nije mogla ostati imuna na sudbinu migranta Ahmeda koji je godišnjak njenog unuka Semira.

Svoja vrata otvorila je za migranta Ahmeda i on sad živi sa njenom porodicom, vječito zahvalan ovoj divnoj porodici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije