I Nestle nam donirao (pare za) vakcine: Evo i kako ćemo podijeliti poklonjena cjepiva

2
Radiosarajevo.ba
I Nestle nam donirao (pare za) vakcine: Evo i kako ćemo podijeliti poklonjena cjepiva
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Sarajevski aerodrom

Vijeće ministara BiH danas je na 48. vanrednoj telefonskoj sjednici usvojio je Informaciju Ministarstva civilnih poslova BiH o prijemu i utvrđivanju raspodjele donacija Narodne Republike Kine i Republike Turske, te kompanije Nestle namijenjenih za odgovor i suzbijanje širenja zarazne bolesti COVID-19 izazvane novim koronavirusom (SARS-CoV-2).

Ministarstvo civilnih poslova BiH zaduženo je da, u ime Bosne i Hercegovine, izvrši prijem donacija Narodne Republike Kine, Republike Turske i firme Nestle namijenjene za odgovor i suzbijanje širenja zarazne bolesti izazvane novim virusom korona.

Ministarstvo civilnih poslova će izvršiti raspodjelu ukupno 100 hiljada švajcarskih franaka (CHF) (oko 176 hiljada KM) koje je donirala firma Nestle, s ciljem ubrzanja procesa vakcinacije u BiH, na sljedeći način: Federacija Bosne i Hercegovine 60.760 CHF, RS 37.240 CHF i Brčko Distrikt BiH 2.000 CHF.

Donacija Narodne Republike Kine od 50.000 doza vakcina Sinofarm biće raspodijeljena RS-u (18.620), Federaciji BiH (30.380) i Brčko Distriktu BiH (1.000).

Ministarstvo civilnih poslova će izvršiti i raspodjelu donacije Republike Turske od 30.000 doza Sinovak vakcina, i to Federaciji BiH (17.980), Brčko Distriktu BiH (1.000) i RS-u (11.020).

Vakcine iz Republike Turske stigle su na Međunarodni aerodrom Sarajevo 28. marta 2021. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije