I Kasumović napustio Nezavisni blok, Šepić ponovo izabran za predsjednika

Radiosarajevo.ba
I Kasumović napustio Nezavisni blok, Šepić ponovo izabran za predsjednika

Jedan od osnivača Nezavisnog bloka Fuad Kasumović napustio je ovu stranku, objavio je to na svojoj službenoj Facebook stranici.

Naime, danas je u Sarajevu održan Kongres ove stranke na kojem je biran predsjednik. Kandidati za predsjednika su bili aktuelni predsjednik NB-a Senad Šepić i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

A prema nezvaničnim podacima, rezultat nakon prebrojavanja glasova bio je 146:46 u korist Šepića, nakon čega je Kasumović donio svoju odluku.

Prije proglašenja novog predsjednika delegati koji podržavaju Kasumovića su napustili salu.

Nezavisni blok u periodu nakon izbora je prošao kroz veoma burno razdoblje, nekoliko članova isticalo je kritike na račun rukovodstva, a iz stranke su isključeni Sadik Ahmetović i Salko Sokolović.

Također, je isključen i Elmedin Voloder, koji je odlučio djelovati suprotno stavovima stranke i podržati koaliranje sa SDA, što je učinio i Eldin Vrače (Snaga centra), iako je u Parlament FBiH izabran na listi NB-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije