Vozači u BiH opet zaustavili svoja vozila na ulicama

Radiosarajevo.ba
Vozači u BiH opet zaustavili svoja vozila na ulicama
Foto: Nezavisne / Banja Luka
Kao što su i najavili vozači diljem Bosne i Hercegovine i danas su u 17 sati zaustavili svoja vozila, u okviru akcije "Stop poskupljenju goriva" nastale na društvenim mrežama.

Akcija je najavljena prošle sedmice u Bosni i Hercegovini i zemljama regiona, a njena primjena je počela jučer u našoj zemlji kada je zaustavljen saobraćaj u Banjoj Luci, Sarajevu, Tuzli i Jelahu...

U glavnom gradu BiH za 17 sati bilo je najavljeno ali nije zabilježeno zaustavljanje vozila na Marijin Dvoru, praktično ispred zgrade institucija BiH.

Na ovom dijelu saobraćajnice bilo je više pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo, javlja reporter portala Radiosarajevo.ba s mjesta gdje je blokada najavljena.

U Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo potvrđeno nam je da na sarajevskim cestama nema blokade, te da se saobraćaj odvija uobičajeno.

U više banjalučkih naselja počela je blokada saobraćaja u znak protesta zbog poskupljenja goriva, javljaju Nezavisne. Vozač šlepera je blokirao veći dio kružnog toka kod banjalučke Gimnazije , a pridružio mu se i veliki broj vozača putničkih automobila.

Također, blokirana su i četiri autobusa gradskog javnog prevoza.

 "Pravimo zastoj na sat vremena svakog dana u 17 sati od 10. 6. pa dalje dok se cijene goriva ne smanje. Prosto i jednostavno'', navodi se u poruci koja je objavljena na Facebook grupi "Stop poskupljenju goriva".

Pored Banja Luke, koja je bila aktivna i prvi dan protesta, blokiran je i saobraćaj u Mostaru, o čemu možete više čitati pod naslovom: Dosta je / Sarajlija zbog goriva blokirao cestu u Mostaru: Narod se muze kao ovca.

Podsjetimo, cijene goriva od februara su skočile preko 30 pfeninga, a jučer je u Sarajevo poskupjela i taksi usluga. Tako start taksi vožnje umjesto dosadašnjih 1.50 KM košta 1.90 KM, a pređeni kilometar umjesto 1 KM je 1.20 KM, o čemu je Radiosarajevo.ba prvi izvijestio.

Treće poskupljenje goriva u ovoj godini izazvalo je i veliko nezadovljstvo građana Republike Srpske.

 Komesar Halilović o novom zastoju vozila u Sarajevu: Policija će poduzeti mjere

Danas je komesar MUP-a KS-a Mevludin Halilović. za Radiosarajevo.ba izjavio da su službenici MUP-a KS-a jučer radio svoj posao u skladu sa zakonskim ovlaštenjima.

"Poduzete su određene mjere, a i danas ćemo u skladu sa situacijom imati naše aktivnosti i procesuiranja u skladu sa zakonom", rekao je Halilović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije