I danas je moguća kiša: Objavljena prognoza za naredna tri dana

Radiosarajevo.ba
I danas je moguća kiša: Objavljena prognoza za naredna tri dana
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Baščaršija, srce i duša Sarajeva
Jutros je u Bosni i Hercegovini većinom umjereno oblačno vrijeme. Po kotlinama u Bosni ima magle i niske naoblake. Na zapadu Bosne lokalno je registrovan i pljusak.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 10; Sokolac 13; Bugojno i Ivan Sedlo 15; Sarajevo i Srebrenica 16; Prijedor, Sanski Most i Tuzla 17; Banja Luka, Bihać, Livno i Zenica 18; Doboj i Zvornik 19; Bijeljina i Brčko 20; Trebinje 22; Gradačac 23; Mostar 24°C. 

Bioprognoza: Uz povoljne biometeorološke prilike, većina stanovništva trebala bi biti boljeg raspoloženja i primjerene radne motivacije, ponajviše zbog osvježenja uslovljenog sjevernim strujanjem i nižim temperaturama. Nešto nepovoljnije može biti u poslijepodnevnim satima zbog neugodne sparine.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle. Od sredine dana prema večernjim satima u većem dijelu zemlje su izgledni lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30°C, na jugu zemlje do 32°C. U Sarajevu većinom sunčano uz umjerenu oblačnost. Na širem području grada mogući su pljuskovi u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 26°C.

U subotu  u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini prije podne umjerena naoblaka. U poslijepodnevnim satima i u Hercegovini su izgledni lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 15 i 19°C, na jugu zemlje od 19 do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28°C, na jugu zemlje od 29 do 32°C.

U nedjelju  u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni je moguća magla. U Hercegovini prije podne mala do umjerena naoblaka. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi se očekuju u većem dijelu zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, na jugu zemlje od 19 do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 30°C, na jugu zemlje od 30 do 34°C.

U ponedjeljak u Bosni umjereno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni je moguća magla ili niska naoblaka. U Hercegovini prije podne sunčano, a u drugoj polovini dana sa umjerenom naoblakom. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 15 i 19°C, na jugu zemlje od 19 do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30°C, na jugu zemlje od 31 do 34°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije