I Bakir Izetbegović pozvan na proslavu Dana RS-a

Radiosarajevo.ba
I Bakir Izetbegović pozvan na proslavu Dana RS-a
Nakon što su proslava 9. januara – Dana RS-a i svi detalji u vezi s njom pokrenuli lavinu komentara u bh. javnosti, posebno onih osuđujućih iz Federacije BiH, danas je liderima najjače bošnjačke političke partije stigao poziv za proslavu.

Naime, Nenad Stevandić, potpredsjednik Narodne skupštine RS-a pozvao je danas Bakira Izetbegovića i Šefika Džaferovića da prisustvuju ceremoniji obilježavanja Dana RS-a, praznika kojeg je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim, prenosi N1.

"Ja znam da postoje negativne emicije u Federaciji BiH koje su rezultat političkih manipulacija i vještački stvorene medijske histerije i zato bih iskoristio priliku da pozovem sve ljude iz Federacije iz establišmenta i političkog i institucionalnog da dođu u Banjaluku 9. januara. Svi su oni dobro došli'', kazao je Stevandić ovom prilikom.

Kako je dodao, dolazak Izetbegovića i Džaferovića bio bi džentlmenski potez.

''Nemamo mi nijedne ružne emocije. Mi samo hoćemo da poštujemo svoje, kad poštuješ svoje onda te i drugi poštuju. Da dođu, to bi bio džentlmenski potez. Ja bih sad pozvao i Izetbegovića i Džeferovića i sve ljude iz političkog establlišmenta", zaključio je Stevandić u razgovoru sa novinarima televizije N1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije