I 36 stepeni i grmljavina i kiša: Objavljena prognoza za sljedeću sedmicu

Radiosarajevo.ba
I 36 stepeni i grmljavina i kiša: Objavljena prognoza za sljedeću sedmicu
Foto: Dženan Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Od sunca do kiše

Jutros je u Bosni i Hercegovini vedro.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 8; Ivan Sedlo, Srebrenica 13; Sokolac 14; Bugojno, Sarajevo 15; Banja Luka, Bihać, Livno, Sanski Most, Tuzla 17; Prijedor 18; Bijeljina, Doboj 19; Brčko, Grude 21; Gradačac 22; Neum, Trebinje 24; Mostar 26.

Bioprognoza: Jutarnji sati će biti ugodniji, potom bi, usljed porasta temperatura, kod meteoropata moglo doći do jačanja tegoba. Hronični bolesnici trebali bi reducirati boravak na otvorenom i suzdržavati se od težih aktivnosti u poslijepodnevnim satima. Učesnici u saobraćaju trebaju biti oprezniji. 

Danas će u našoj zemlji preovladavati vedro. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Dnevne temperature od 25 do 31, na jugu do 34 °C. U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura oko 28 °C.

U ponedjeljak sunčano. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 20 do 24, a dnevne od 30 do 36 °C.

U utorak sunčano. Postepen porast naoblake tokom poslijepodneva i u večernjim satima u Bosni može usloviti pljuskove i grmljavinu. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 20 do 24, a dnevne od 30 do 36 °C.

U srijedu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni su ponegdje mogući rijetki i slabi lokalni pljuskovi. Jutarnje temperature od 15 do 21, na jugu do 24, a dnevne od 22 do 28, na jugu od 29 do 34 °C.

Slično vrijeme najavljuje i Accuweather, no oni od srijede najavljuju blago zahlađenje:

Prognoza AccuWeathera - undefined

PrtScr: Prognoza AccuWeathera

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije